Endemol schrapt banen

De economische crisis laat tv-land zeker niet ongemoeid. Tegenvallende advertentie-inkomsten nopen tv-zenders en omroepen tot bezuinigingen, en dat merken tv-producenten weer. Eerder dit jaar schrapte producent Endemol al 19 banen, en daar komen er nu nog eens 65 bij. Dat is éénderde van het personeelsbestand.

Het nieuws komt voor de medewerkers als het goed is niet als een complete verrassing, want voor de zomer was aan hen al bekendgemaakt dat een tweede bezuinigingsronde onderweg was. Alleen de omvang van de groep mensen die de laan uitvliegt was nog niet bekend.

Wendbaarheid
Een woordvoerder van Endemol: :De wereld verandert snel en de mediawereld verandert nog sneller. De reorganisatie is noodzakelijk om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Wil je je concurrentie behouden, dan is flexibiliteit en wendbaarheid van groot belang."

In april van dit jaar maakte Endemol nog bekend een eigen programma te gaan maken dat volledig draaide om ontslag. In juni van dit jaar werd al bekend dat de producent in 2008 aanzienlijk minder geld binnen had weten te halen.

Reageren