Engelse kijkers willen dat BBC zich terugtrekt van Eurovisie Songfestival

Na de vernederende uitslag van Groot-Brittannië bij de finale van het Eurovisie Songfestival, vinden Britse kijkers dat BBC niet meer mee moet doen.

In Engeland klinken nu geluiden die ook al jaren in Nederland te horen zijn: 'niet meer meedoen met dat Songfestival, het is alleen maar handjeklap tussen de Oost-Europese landen. '

12 punten
Van tevoren dachten de Engelsen nog dat ze hoge ogen zouden gooien met oudgediende Engelbert Humperdinck. Maar nadat de zanger slechts 12 punten kreeg van 4 van de 42 deelnemende landen, vermoeden de Engelsen dat het niet meer om het liedje gaat maar om politiek.

Robbie Williams
Ook in de afgelopen jaren deed Engeland het slecht bij het Eurovisie Songfestival. Veel kijkers denken dat de lage scores komen omdat Engeland niet geliefd is bij de rest van Europa. 'Zelfs als we Robbie Williams sturen, zouden we nog niet winnen.'

Politieke verhoudingen
Een woordvoerder van de BBC zei in een reactie dat de uitslag van het Songfestival inderdaad beïnvloed wordt door politieke verhoudingen, maar dat politiek niet de winnaar heeft gekozen.

Engelbert Humperdinck laat zich niet uit het veld slaan door de slechte uitslag. De zanger liet weten dat hij genoten heeft van het Songfestival.

Reageren