Enorme cliffhanger in Grey's-finale

Wie zei ook alweer dat Grey's anatomy voorspelbaar was? Donderdagavond was in Amerika de grote finale van het vijfde seizoen van Grey's anatomy te zien. Miljoenen kijkers zaten klaar met bergen tissues, voorbereid op de mogelijke dood van Izzie, maar dat loopt misschien toch heel anders af...

Aan het einde van de aflevering hangt namelijk het leven van twee personages aan een zijden draadje: Izzie (Katherine Heigl), die onder druk van echtgenoot Alex (Justin Chambers) opnieuw een levensgevaarlijke operatie moet ondergaan en een onbekende man die een fatale val maakt en pas veel te laat wordt gevonden.

John Doe
En juist deze onbekende man, in de serie John Doe genoemd, is verantwoordelijk voor de schokkende ontknoping. Want ondanks zijn ernstig bebloede gezicht lijkt de man toch verdacht veel op... George O'Malley (T.R. Knight).

Lift
Het slot van de finale lijkt dit vermoeden te bevestigen. Zowel Izzie (in haar galajurk uit het tweede seizoen) en George (in een officieel pak van het leger) staan in de beroemde lift van het Seattle Grace, al heb je als kijker meteen door dat het een portaal is tussen leven en dood. George stapt uit, Izzie twijfelt nog... En dat is dat. Hoe dit afloopt (en wie het overleeft) gaan Amerikaanse kijkers pas dit najaar zien. Wordt vervolgd dus.

Andere hoogte- (of diepte)punten van deze Grey's-finale:

* Meredith en Derek trouwen, maar wel op een bizarre manier, namelijk via een post-it. Volgens schrijfster Shonda Rhimes dé manier voor het stel om elkaar eeuwige trouw te beloven: "Meredith is niet het type dat ervan droomt om in een witte jurk naar het altaar te lopen. Dit was veel meer haar stijl en biedt perspectieven voor het nieuwe seizoen!"
* Christina geeft toe dat ze van Owen houdt.
* Bailey heeft een gebroken hart.
* Mark en Little Grey (Lexie dus) krijgen te maken met het fenomeen 'bindingsangst'.

Reageren