EO biedt excuses aan voor De Grote Jezus Quiz

De EO heeft spijt van de Grote Jezus Quiz die Tweede Paasdag werd uitgezonden. In een officiële verklaring stelt de omroep dat het programma 'te veel een sfeer uitstraalde van ‘humor’, waardoor de inhoud ondersneeuwde.'

In De Grote Jezus Quiz werd de kennis van het lijdensverhaal van Jezus getest. Teamcaptains waren Syb van der Ploeg en Danny de Munk, die beiden Jezus speelden in The Passion. De andere kandidaten waren rapper Kempi, standup comedian Howard Komproe, Charly Luske, Frank Lammers, Fatima Moreira de Melo en Fajah Lourens. Tussendoor vertelden twee 'echte meisjes' hun eigen gefabriceerde versie van het Paasverhaal. 

Grens
Al met al een nogal tenenkrormmend geheel, zelfs voor atheïsten. Dat vond twitterend Nederland gisteravond al, en vandaag bekent de EO schuld. EO-directeur Arjan Lock: „In ons verlangen om met mensen in gesprek te gaan over Jezus moeten we soms op de grens lopen, zeker als het gaat om het bereiken van de NED. 3-kijker, een doelgroep die niet of nauwelijks iets heeft met God en de Bijbel. Soms lukt dat, maar met de Jezus Quiz zijn we in de vormkeuzes helaas over die grens geschoten. We bieden daarom onze excuses aan aan iedereen die teleurgesteld of gekwetst is door dit programma.”

398.000
Qua kijkcijfers zat het best goed met De Grote Jezus Quiz, 398.000 mensen zagen het programma en dat is een goed cijfer voor NED. 3. De quiz terugkijken op Uitzending Gemist is er niet meer bij. De EO is bang dat er dan nog meer mensen gekwetst worden dan nu al het geval is. Voor die 398.000 al gemaakte slachtoffers zoekt de EO nog hulp. 

Onderstaande trailer is alles wat er nog te vinden is van De Grote Jezus Quiz

 

Reageren