EO-presentator niet op homoboot

Nadat zijn collega Arie Boomsma al eens zijn neus stootte, is het nu de beurt aan EO-presentator Manuel Venderbos. Die krijgt van zijn omroep geen toestemming om in augustus tijdens de Gay Pride in Amsterdam mee te varen op een boot met homo's en lesbo's.

Volgens de EO wil de omroep "eigen vormen en middelen kiezen om het gevoelige onderwerp homoseksualiteit onder christenen bespreekbaar te maken".

Bespreekbaar maken
De manier waarop Manuel bij de Gay Pride uitkwam, past daar kennelijk niet bij. Hij werd uitgenodigd door het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP). In overleg met de EO besloot Manuel dat dat kennelijk niet de juiste weg was om aan de discussie over homoseksualiteit en religie te voeren.

Een woordvoerder: ''Wij doen er alles aan om het onderwerp bespreekbaar te maken. Op de EO-jongerendag was er een heel debat aan gewijd en Manuel besteedt er in zijn programma Jong ook aandacht aan'', aldus de EO.

Het LKP heeft al aangegeven het erg jammer te vinden dat de EO niet mee wil werken met hun plan. ''Door mee te varen had EO-boegbeeld Venderbos een positief signaal af kunnen geven dat christen-zijn en homo-zijn samen kunnen gaan."

L'Eomo
De EO is niet sterk met positieve signalen. Een paar maanden geleden werd EO-presentator Arie Boomsma al geschorst omdat hij zonder overleg met zijn omroep een fotoshoot had gedaan voor homoglossy L'homo. Dat zorgde toen voor een flinke homo-rel binnen de EO.

Reageren