EO stopt met Uitgesproken EO

De Evangelische Omroep (EO) heeft besloten te stoppen met Uitgesproken EO. De actualiteitenrubriek, die twee dagen per week wordt uitgezonden op Nederland 2 en wordt afgewisseld met Uitgesproken VARA en WNL, is nog tot het einde van dit televisieseizoen te zien. Daarna gaat de stekker eruit.

Uitgesproken EO is de opvolger van Netwerk. Het was de bedoeling dat de omroepen in deze unieke samenwerking elkaar zouden versterken met "geprofileerde journalistiek", maar de EO is van mening dat deze ambitie niet wordt waargemaakt.

Invulling

EO-hoofdredacteur Bertus Tichelaar vindt dat de opvattingen van de EO over de journalistieke invulling teveel verschillen van die van de VARA en WNL. "Onze opvattingen over de invulling van geprofileerde kwaliteitsjournalistiek verschillen teveel van de VARA en WNL. We hebben hierover doorlopend gesprekken gevoerd."

Toekomst

De publieke omroep heeft aangegeven eind maart een besluit te zullen nemen over de toekomst van Uitgesproken. Maar de EO weet nu al zeker dat zij uit het programma stappen. Tichelaar: "Daarom willen we graag nu duidelijkheid scheppen. Op dit moment hebben we nog de mogelijkheid om voor 1 september met iets nieuws te komen."

Reageren