Er zit weer muziek in de Musical Awards

Goed nieuws voor musicalliefhebbers: de Musical Awards worden hoogstwaarschijnlijk tóch uitgereikt. Jacques d'Ancona gaat hier samen met Joop van den Ende voor zorgen. 

In januari maakte de organisatie van het Gala bekend dat het musicalfeestje dit jaar niet door zal gaan. Jarenlang werd de Award Show steevast uitgezonden door de AVRO, maar vorig jaar nam RTL 4 het stokje over.

Aanfluiting
Carlo Boszhard en Irene Moors reikten de prijzen uit in een speciale editie van Life4you. Dit leverde kritiek op. Zo vond Sanne Kraaijkamp de uitreiking van de naar haar vader John Kraaijkamp vernoemde prijzen 'een aanfluiting'. Ook verschillende producenten, onder wie Albert Verlinde, keerden zich tegen het Gala.  

Geen einde
„De prijzen zouden dit jaar dus helemaal niet worden uitgereikt. Ik kon dat niet verkroppen”, zegt het voormalig jurylid van het Gala tegen de Telegraaf. „Samen met Joop heb ik de conclusie getrokken dat er geen einde mag komen aan het toekennen van de John Kraaijkamp Musical Awards. Het mag niet zo zijn dat de Awards met deze in juli vorig jaar overleden toneel- en musicalnestor het graf ingaan.”

Nieuw begin
De prijzen worden waarschijnlijk over enkele maanden uitgereikt. „Joop heeft toegezegd dat hij de uitreiking betaalt en ervoor zorgt dat er een feest komt.” Als het aan Jacques ligt wordt het geen groots gala, maar een bescheiden feestje in het DeLaMar Theater. De mannen zijn nog naarstig op zoek naar een omroep die de uitreiking wil uitzenden. Het schijnt dat de AVRO wel belangstelling heeft om de Award Show terug te nemen. 

Reageren