Erebaan voor Jon Stewart

Jon Stewart is niet alleen grappig als presentator van zijn talkshow The Daily Show op Comedy Central, hij is per 1 februari ook uitermate serieus actief als lid van het bestuur van de National September 11 Memorial And Museum-stichting. Dat is de organisatie die alle officiële herdenkingen rond de aanslagen op 11 september coördineert. 

De aanstelling van Stewart in het bestuur van de stichting werd afgelopen weekend bekendgemaakt door niemand minder dan de burgemeester van New York, Michael Bloomberg.

Betrokken
De stichting benaderde Stewart voor de functie omdat hij met zijn talkshow ruimschoots en langdurig aandacht heeft besteed aan de aanslagen op 11 september op het World Trade Centre. Bovendien beschouwt de stichting hem als een echte New Yorker, die volgens hen ook 'persoonlijk betrokken is geweest bij de nasleep van de ramp'. 

Ze verwachten dan ook dat Stewart als bestuurslid mee kan werken aan de toekomstige activiteiten van de herdenkingsstichting. 

Herinneren
Op dit moment wordt het voormalige World Trade Centre-bouwterrein omgevormd en opnieuw volgebouwd. Deel met nieuwe kantoren, maar het overgrote deel ook met gebouwen die de herinnering aan de aanslagen van 9/11 levend moeten houden.

De stichting waar Stewart aan mee gaat werken, is verantwoordelijk door de coördinatie van de bouw, het werven van fondsen om alles te bekostigen en voor het jaarlijks herinneren van de ramp. 

Stewart zelf stelde zich bescheiden op toen het nieuws bekend werd: "Het lijkt erop dat mijn nieuwe collega's al 95 procent van het werk gedaan hebben, dus ik hoop dat ik hen van dienst kan zijn. Ik hoop dat ik kan helpen, maar op dit moment ben ik vooral nog hun stagiair."

Meer over:

Reageren