Eredivisie: de bal rolt weer!

4 Augustus 2013 15:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De bal rolt dit weekend weer. Veel topspelers zijn naar het buitenland vertrokken, maar dat mag de pret niet drukken in het overzicht van Studio Sport Eredivisie.

De Nederlandse man laat z’n zondagse voetbaluurtje niet vergallen door het kwaliteitsverlies in de competitie. Wie er ook op het veld staan, hij blijft genieten van de door Tom Egbers ­opgediende hoogtepunten.

Ajax, PSV & Feyenoord

Spannend is het toch wel, al zijn smaakmakers als Wilfried Bony (Vitesse), vorig seizoen topscorer, Jozy Altidore (AZ), Dries Mertens en Jeremain Lens (PSV) en Filip Djuricic (Heerenveen) naar het buitenland ­verkast. Hoe dan ook ­zullen Ajax, PSV en Feyenoord weer een serieuze gooi naar de titel doen.

Vernieuwde elftallen

Landskampioen Ajax ­versterkte zich met verdediger Mike van der Hoorn van FC Utrecht en nóg meer talent uit Scandinavië. PSV vernieuwde zijn elftal na het teleurstellende vorige seizoen bijna volledig en kocht onder anderen Adam Maher van AZ. Feyenoord hoopt publiekslieveling Graziano Pellè te behouden en vertrouwt erop dat de rest dan wel goedkomt.

Top 3 plek

FC Twente, FC Utrecht, AZ en Heerenveen loeren ook op een plek in de top 3. Twee clubs ­promoveerden naar de hoogste klasse. FC Cambuur begint ­vandaag met een thuiswedstrijd tegen NAC, Go Ahead debuteert in de Domstad tegen FC Utrecht. Verder staan vandaag PEC - Feyenoord en Vitesse - Heracles op het programma.

FOX Sports Eredivisie

De competitie begint dit seizoen eerder vanwege het WK in ­Brazilië dat op 12 juni 2014 van start gaat. Intussen hoopt de NOS dat ze de samenvattingen in de toekomst mag blijven ­uitzenden. FOX heeft in 2012 de tv-rechten van de eredivisie verworven. Vanaf augustus 2014 gaat de zender FOX Sports Eredivisie de leukste spelmomenten mogelijk zelf vertonen, ongetwijfeld ­onderbroken door hinderlijke reclamespots. Tom Egbers en de Nederlandse man wachten in spanning af. 

Meer over