Eredivisie Live verandert naam in Fox Sports Eredivisie

26 juni 2013 12:25 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voetbalzender Eredivisie Live gaat vanaf 1 augustus verder onder de naam Fox Sports Eredivisie. Ook lanceert Fox het nieuwe kanaal Fox Sports International.

De zender laat weten dat de inhoud – bestaande uit voetbal uit de Eredivisie, Jupiler League en KNVB Beker – wel hetzelfde blijft. De naamverandering is een gevolg van de komt van een nieuw extra digitaal kanaal voor live voetbal met de naam Fox Sports International. “Om beide zenders herkenbaar aan te kunnen bieden is er met Fox Sports gekozen voor één overkoepelende merknaam”, aldus de zender.

De geruchten over een nieuw voetbalkanaal van Fox gingen al de ronde. Toine van Peperstraten maakte eerder al de overstap van de NOS naar Eredivisie Live.

Fox Sports International

Fox Sports Eredivisie Live en het nog te lanceren Fox Sports International worden beiden gerund door het mediabedrijf Eredivisie Media & Marketing (EMM). Vorig jaar kocht de eigenaar van Fox International Channels – Rupert Murdochs – een meerderheid van dit mediabedrijf op (51%).

Raymond van der Vliet – een lid van het directieteam van EMM – is blij met deze stap. “De laatste jaren is Fox Sports wereldwijd succesvol geïntroduceerd. Van Brazilië tot in Japan, Zuid Oost Azië en zeer binnenkort in Italië. We kijken er enorm naar uit om ook in het voetbalgekke Nederland de fans een nog betere beleving te bieden en een positieve bijdrage te leveren aan de nationale volkssport.”

De keuze is reuze bij Fox

De nieuwe FOX-zender Fox Sports International gaat op 17 augustus de lucht in. “Met de Premier League en Serie A als meest recente aanwinsten zijn we op zoek gegaan naar een manier om de fans nog beter te kunnen bedienen“, zegt mede-directielid Frank Rutten.

Volgens Rutten hebben voetbalfans door dit nieuwe kanaal nog meer keuze. “Fox Sports Eredivisie voor al het belangrijkste Nederlandse voetbal, Fox Sports International voor een breed aanbod internationaal topvoetbal of beide zenders samen in één pakket met vijf kanalen.”

UPC en KPN

UPC en KPN gaan beide de nieuwe sportzenders doorgeven. Dit doen zij vanaf 19 augustus op kanaal 11. Per 1 augustus is het mogelijk een abonnement af te sluiten op de zenders. Fox Sports Eredivisie kost € 17,25 per maand. Huidige abonnees van Eredivie Live worden zonder extra kosten automatisch overgezet. Fox Sports International kost € 12,- per maand. De prijs voor beide zenders gezamenlijk is €24,75 per maand.

Meer over