Eric Corton vindt jureren in De Beste Singer-Songwriter lastig

Eric Corton (44) vindt het vaak best lastig om commentaar te geven in de Beste Singer-Songwriter van Nederland. "Ik vind het vreselijk om mensen met een droom teleur te stellen", aldus Corton.

Ondanks dat De Beste Singer-Songwriter een talentenjacht is vindt hij het heel wat ander dan X Factor of The Voice. “Er heerst rust omdat we geen opgefokte wedstrijd aan het afwerken zijn. Het effectbejag is er bij ons niet, ook niet tijdens de jurering. Sanne en ik hebben bijvoorbeeld een heel andere smaak, maar we zijn nooit individueel bezig ons punt te maken of grappig te zijn. Het draait echt om de kandidaten”, vertelt hij in het AD.

De Beste Singer-Songwriter is geen opvulling

Ook is er volgens Corton veel aan het programma geknutseld om het beter te maken. "Vorig jaar was het toch meer zo dat we een programma maakten om de leegte in de programmering voor de zomer in te vullen. Dit jaar is er nog meer zorg aan besteed. Op het gebied van het in beeld brengen, de belichting, de selectie van de kandidaten, eigenlijk in alles.”

“Bovendien is het nu veel gemakkelijker om artiesten te vinden die workshops willen geven. Waar velen in het eerste seizoen huiverig waren, hebben we nu toppers kunnen strikken."

Michael Prins is Corton's favoriet

Michael Prins (24) is een van de favorieten van Corton. "Toen hij voor het eerst achter zijn piano ging zitten met dat bolhoedje, baardje en het litteken boven zijn oog dacht ik: nou, het zal me benieuwen. Wat hij toen liet horen kwam echter enorm bij me binnen. Wat is die jongen ongelooflijk goed."

Luister/kijk hieronder voor Michael Prins met Close to You.

Reageren