Eric Dikeb doet aangifte tegen Gordon

De soap rondom Holland's Got Talent-deelneemster Jacqueline Wensing gaat verder. Erik Dikeb, manager van Jacqueline, gaat aangifte doen tegen Gordon wegens smaad.

Jacqueline Wensing, deelneemster aan de opulaire talentenjacht Holland's Got Talent, zit al weken in de clinch met jurylid Gordon, nadat hij haar onder andere vergeleken had met een sirene in de Tweede Wereldoorlog.

Schadeclaim
Toen Dikeb zich ermee ging bemoeien, was het hek helemaal van de dam. Beschuldigingen over en weer leken de normaalste zaak van de wereld. Zo zei Gordon dat Dikeb winst probeerde te maken over de rug van Jacqueline.

Dikeb vond die beschudiging niet zo leuk, en gaat nu aangifte doen. "Ook overweeg ik nog het indienen van een schadeclaim nu mijn productiebedrijf kampt met terugvallende omzetten, wat ik wijt aan de negatieve en onware berichtgevingen van Gordon", zegt hij.

Strafbaar
Dikeb gaat verder: "Smaad is een misdrijf en dus beschuldigt Gordon mij feitelijk van het plegen van strafbare handelingen. Nu Gordon op geen enkele manier wil meewerken aan een oplossing voor het gerezen conflict, zie ik nog maar één uitweg en dat is de formele weg."

Nu is voor de manager de maat vol. "Ik ben groot voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar Gordon gaat te ver. Gordon heeft mij in verschillende programma’s genadeloos aangepakt en beticht van smaad, gedreigd met een rechtszaak en gesuggereerd dat ik de rechtszaak van Jacqueline zou hebben vooropgezet en gefinancierd als publiciteitsstunt", zegt Dikeb.

"k heb vervolgens meermalen getracht om met Gordon over de kwestie te spreken, echter Gordon weigert elk contact", besluit hij.

Reageren