Erik Dijkstra gebruikt EPO

Jakhals Erik, uit De Wereld Draait Door, zit aan de doping. Hij neemt het stimulerende middel voor het programma Bureau Sport.

Om te ondervinden of 'dat spul nu echt werkt', ondergaat presentator Erik Dijkstra momenteel een EPO-kuur. Natuurlijk doet hij het niet zomaar, een medisch team begeleidt de inname.

Lance Armstrong 

Het drugsgebruik is onderdeel van een onderzoek voor Bureau Sport. Hierin voeren Erik Dijkstra en Frank Evenblij sportieve experimenten uit. Dit jaar laaide de discussie over dopinggebruik hoger op dan ooit, doordat aan het licht kwam dat wielrenkampioen Lance Armstrong zeer waarschijnlijk verboden middelden in zijn carrière gebruikte. Reden genoeg voor de twee sportjournalisten om het effect van EPO aan den lijve te ondervinden.

Bureau Sport 

Vanaf woensdag 2 januari is Bureau Sport te zien op Nederland 3. Daarin meer over de ervaring van Erik Dijkstra. Tot nu gaat de dopingkuur hem goed af: “We houden nauwkeurig mijn bloedwaarden in de gaten, maar ik fiets inmiddels wel in 10 minuten naar de redactie”, aldus Erik.

Meer over:

Reageren