Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten: Prediker & Hoog

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten zijn nooit vies geweest van een beetje maatschappijkritiek. Denk alleen maar aan hun typetjes destijds in Kopspijkers. Maar zo fel als in Prediker & hooglied waren de cabaretiers nog nooit.

In hun laatste officiĆ«le voorstelling – de twee kondigden in februari hun afscheid als duo aan – bespreken Erik en Diederik een aanstaande theatertour door AustraliĆ« voor Nederlandse emigranten.

Briljant
Hoe leg je aan de mensen daar uit hoe ons land er sinds de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh bij ligt? Conclusie: de tijd dat Nederland een aangeharkt parkje was, is voorbij. Dat klinkt allemaal wat zwaar en reken maar dat er soms wat ongemakkelijke stiltes zullen vallen – vooral als Van Muiswinkel tot in detail de moord op Van Gogh reconstrueert – maar telkens als je denkt dat je per ongeluk naar een drama zit te kijken, komt er weer een briljante grap voorbij.

Afscheid
Trouwens, tip voor de fans: halverwege volgend jaar gaan de twee nog op afscheidstournee, met de ‘best of’ Mannen met boedel. De try outs beginnen in april.

Reageren