Erop of eronder voor Jong Oranje tegen Jong Italië

De laatste poulewedstrijd tegen Spanje was een weggooier, vanavond gaat het er echt om. Jong Oranje speelt tegen Jong Italië voor een plaats in de finale.

De eerste twee wedstrijden tegen respectievelijk Duitsland en Rusland maakten de spelers van coach Cor Pol veel indruk. Jong Oranje speelde wervelend voetbal en scoorde opvallend vaak. In de derde poulewedstrijd tegen Spanje ging het Nederlands elftal onder 21 met 3-0 hard onderuit. Omdat Nederland zich al had geplaatst voor de halve finale wijzigde Pot zijn team tegen de Spanjaarden op alle plaatsen en dat pakte niet best uit.

Italië

Nu staat Italië op het programma en moeten de spelers het rimte van de eerste twee partijen weer op zien te pakken. Italië is een van de sterkste teams van het toernooi en werd groepswinnaar in poule A. Bondscoach van het grote Oranje, Louis van Gaal, zit op de tribume vanavond.

In de andere halve finale spelen Spanje en Noorwegen tegen elkaar.

Hans Kraay

Om 20.00 uur begint op SBS 6 de voorbeschouwing vanuit Amsterdam, met Hans Kraay Jr. en analist Jean-Paul van Gastel. Hidde van Warmerdam doet in Israël de interviews. Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar.

Door deze wedstrijd komt de film Mr. Beans Holiday te vervallen en verschuift Het Beste van 30 jaar Tineke Schouten naar volgende week.


Reageren