Erwin Kroll (62) stopt bij NOS

Nooit meer Erwin Kroll met de wapperende handjes! De weerman houdt er na 26 jaar voor altijd mee op.

Kroll is met zijn jarenlange carrière slachtoffer geworden van z’n eigen succes: “Ik heb nu 40 jaar gewerkt, waarvan ruim 26 voor de televisie. Maar het bracht ook met zich mee dat ik een bekende Nederlander werd. Het op straat herkend worden, is iets waar ik eigenlijk nooit aan heb kunnen wennen.” 

Buiten beeld

“Ik heb mijn werk, het vertellen over het weer, altijd heerlijk gevonden”, gaat hij verder. “De afgelopen periode ben ik buiten beeld gebleven om te kijken hoe me dat zou bevallen en ik voel me daar beter bij. Ik vind het goed zo.”

Aardrijkskundeleraar

De weerman wilde eigenlijk aardrijkskundeleraar worden, maar daar is het nooit van gekomen. In 1973 ging Kroll aan de slag voor het KNMI, waar hij 13 jaar bleef werken. Op 8 april 1986 presenteerde hij zijn eerste weerbericht voor de NOS.

Meest communicatief

Erwin Kroll kreeg in de loop der jaren veel lof voor zijn werk, waaronder de titel 'meest communicatieve weerman ter wereld'.

Tv-persoonlijkheid

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff is een van zijn vele fans: “Erwin was een markante tv-persoonlijkheid die het weer, vaak met uitbundige handgebaren, bij de kijker en luisteraar thuis bracht We zullen Erwin als collega en vakman missen. Maar we gunnen hem ook de privacy, waar hij behoefte aan heeft.”

Reageren