Erwin Kroll en Philip Freriks terug op televisie

Erwin Kroll en Philip Freriks maken een opvallende comeback. De oud-weerman en voormalig nieuwslezer zullen in de zomer wekelijks te zien zijn in Mooi Weertje bij Omroep MAX.

Het AD laat weten dat in het programma de relatie tussen het klimaat en bijvoorbeeld de kunst, de geschiedenis of de hersenen wordt onderzocht. Steeds op andere locaties maken Kroll en Freriks de kijker weer iets wijzer.

Duo

Erwin Kroll en Philip Freriks werkten lange tijd samen bij de NOS. Freriks verzon keer op keer nieuwe bruggetjes om vanuit het nieuws over te schakelen naar het weer met weerman Kroll. De twee leken soms wel een komisch duo met hun opmerkingen en lolletjes tussendoor. Nu mogen de twee dus opnieuw samen opereren.

Populair

Krolls carrière als wereman begon halverwege de jaren '80. In de jaren ’90 werd Erwin Kroll uitgeroepen tot ‘meest communicatieve weerman ter wereld’. De weerman bleef enorm populair en veel Nederlandse kijkers waren dan ook teleurgesteld toen de weerman der weermannen in augustus 2012 vertelde dat hij wilde stoppen.

Bekende Nederlander

Erwin biechtte op dat hij een beetje klaar was met dat bekende Nederlander zijn: “Ik zal eerlijk zijn: al na een jaar of 4 werken bij de NOS kreeg ik er last van. Lekker leven in de anonimiteit, dat is mijn karakter.” Volgens producent Harry de Winter kostte het ondanks die overtuiging weinig moeite om Kroll over te halen weer op televisie verschijnen.

Philip Freriks

Erwins collega Philip Freriks presenteerde 13 jaar lang het NOS Journaal en werd vaak de hakkelaar genoemd om zijn vele versprekingen en stotterende momenten op z'n tijd. Zo nu en dan verschijnt de voormalig nieuwslezer nog op de buis met Het Groot Dictee der Nederlandse Taal en De Slimste Mens.

Reageren