ESF | Je Vecht Nooit Alleen is hit tegen wil en dank

Je Vecht Nooit Alleen, het nummer waarmee de 3JS in mei naar het Eurovisie Songfestival gaan, is ondanks alle kritiek op het nummer toch al een hit aan het worden in Nederland. Het nummer staat komende week op de vijfde plek van de Single Top 100. Eerder deze week bleek nog dat de TROS, overigens zonder gevolgen, een fout had gemaakt in de telling bij het Nationaal Songfestival.

Je Vecht Nooit Alleen werd tijdens het Nationaal Songfestival uit vijf nummers gekozen om op het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf te worden gezongen.

Kritiek
Vooral de vaste fans van de 3JS zullen het nummer nu al omarmd hebben en de single besteld hebben, want vooral op websites als Twitter kreeg het nummer veel kritiek. Veel mensen verwachten dat het nummer niet veel kans zal maken tijdens het internationale ESF.

De 3JS hebben dan ook al bekend gemaakt dat ze het lied zo snel mogelijk naar het Engels gaan vertalen. Ze verwachten dat een Engelse versie de kansen om te winnen, kan vergroten.

Foutje
Donderdag bleek dat de TROS de punten van de vakjury per ongeluk niet mee had genomen in de einduitslag. De einduitslag over welk liedje de 3JS moeten zingen tijdens het Eurovisie Songfestival bleek gebaseerd op de stemmen van publiek. Dat betekent dat het oordeel van de vakjury over het favoriete liedje 'per abuis' niet is meegenomen.

Het nummer Je Vecht Nooit Alleen (You Never Fight Alone?) werd gelukkig door zowel het publiek als de jury uitgekozen als het nummer waarmee de 3JS ons land moeten vertegenwoordigen in Düsseldorf, en de fout heeft dus alleen invloed op de volgorde van drie andere nummers die de Volendammers ten gehore brachten.

Reageren