ESF | Je Vecht Nooit Alleen winnaar Nationaal Songfestival

Zondagavond werd het bekend: Nederland gaat naar het Songfestival in Düsseldorf, Duitsland, met het liedje 'Je Vecht Nooit Alleen'. De ballad van de 3JS won het met zowel de stemmen van de kijker als de vakjury...

Zondag presenteerden de 3JS hun vijf nummers tijdens het Nationaal Songfestival.

Jury
Het publiek en de kijker thuis kon een keuze maken. Een vakjury waakte mee. De mening van de zaal en jury telde voor 50 procent mee. De stemmen van het publiek bepaalden voor de andere helft de uitslag.

Zowel de jury als de kijkers zetten Je Vecht Nooit Alleen op de eerste plaats. Dat nummer wordt dus de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in de lente van 2011. Hoeveel mensen de uitzending keken, is nog niet bekend. 

Nationaal
De 3JS speelden de vijf nummers die zij de afgelopen tijd schreven. Radio-dj's Daniël Dekker en Annemieke Schollaardt, zangeres René Froger en Hind, muziekproducent Eric van Tijn en 3FM-dj Annemieke Schollaardt vormden de vakjury.

De 3JS beginnen hun strijd tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, op donderdag 12 mei. Die avond nemen zij het op tegen artiesten uit onder meer België, Israël en de Oekraïne. Het is dus even duimen dat deze hit van de 3JS goed genoeg is om die halve finale te halen, want dan is Nederland na het debacle van Sieneke weer eens door naar de finale. Als dat niet zo is, dan worden de 3JS de tweede flop van Nederland bij het ESF sinds de omroep TROS twee jaar geleden begon met het festival te organiseren. 

Overigens: de andere liedjes van de 3JS die afvielen waren De Stroom, Toen Ik Jou Vergat, Ga Dan Niet en Weelderig Waardeloos.

Reageren