Esther Roord: ‘Ik ben geen dief’

4 april 2013 10:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Kees & Co-actrice ontkent ook maar iets te maken te hebben met een winkeldiefstal. “Het is een nachtmerrie, ik was nog niet eens bij de kassa geweest”, aldus Roord.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Esther Roord een fles wijn, kauwgom en een pakje kipspiesjes zou hebben gestolen in de Amsterdamse supermarkt Boni. Maar Esther Roord vertelt aan RTL Boulevard dat de vork anders in de steel zit. “Ik was boodschappen aan het doen en op een gegeven moment zat mijn mandje vol. Toen heb ik de overige spullen ‘even’ in mijn tas gestopt, met het idee dat ik die er straks op de loopband bij zou leggen.”

Winkelverbod voor Esther Roord

Vervolgens werd de actrice op door een bewaker op haar schouder getikt, mee naar achteren genomen en moest ze haar tas opendoen. In de tas zaten natuurlijk de overige boodschappen. “Ik kreeg te horen dat ik een winkelverbod kreeg, terwijl ik al zestien jaar in deze winkel kom. Ik vind het schandalig. Ik was nog niet eens bij de kassa geweest.” Roord heeft een advocaat in de armen genomen en hij laat weten dat ze ten onrechte verdacht is: "Mijn cliënte heeft niets uit de supermarkt ontvreemd”.

De Boni beweert iets anders

Volgens een medewerker van de Boni, was de roodharige actrice wel degelijk iets vergeten af te rekenen. Volgens deze insider zou haar verklaring ter plekke ook anders zijn geweest, schrijft de Telegraaf.

Meer over