Eva en Twan doen Nieuwsuur

NOS-journaallezer Eva Jinek en NPS-presentator Twan Huys zijn vanaf september de presentatoren van Nieuwsuur, het nieuwe dagelijkse actualiteitenprogramma van NOS en NPS op Nederland 2.

De twee gezichten maken deel uit van een compleet nieuwe redactie die onder leiding komt te staan van hoofdredacteur Carel Kuyl (NPS) en adjunct-hoofdredacteuren Rob Koster (NOS) en Hugo van der Parre (NPS).

Achtergronden en context
De selectie is een gedeelde beslissing van de NPS en NOS, die samen verantwoordelijk zijn voor de inhoud van het programma.

Nieuwsuur wordt dan ook een dagelijks programma waarin nieuws en achtergronden zonder onderbreking door reclame één geheel vormen. De NOS en NPS willen met het programma naar eigen zeggen "Op ongebonden, onafhankelijke, onpartijdige en objectieve wijze achtergronden en context geven bij het dagelijkse nieuws".

Eerder werd al bekend dat Clairy Polak voor Nieuwsuur interviews met belangwekkende gasten op locatie gaat maken. Zij raakte even in opspraak, toen het er aanvankelijk op leek dat ze na het verdwijnen van NOVA geen nieuw programma meer zou krijgen. Ze zou een te links imago hebben.

Reageren