Eva Jinek krijgt een talkshow bij de KRO-NCRV

Eva Jinek maakt per 1 juli de overstap van WNL naar de KRO-NCRV. De 31-jarige presentatrice gaat een wekelijkse talkshow presenteren.

Na de zomer komt de talkshow op de buis en de presentatrice is blij met deze nieuwe ‘job’: “De plannen van de KRO-NCRV spreken zeer tot de verbeelding. Naast een wekelijks programma heeft de KRO-NCRV ook de ambitie om een dagelijkse talkshow te maken en dat perspectief past goed bij mijn persoonlijke ambities.” Toch denkt Eva Jinek met een goed gevoel terug aan de tijd bij WNL: “Met mijn overstap komt een einde aan een mooie tijd bij WNL. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die WNL me heeft geboden en het plezier dat we de afgelopen jaren hebben gehad.”

De KRO is verheugd

Taco Rijssemus, Mediadirecteur KRO, is blij met het aantrekken van Jinek.  “Het is bekend dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan de opinieprogrammering van de NPO, ook in de toekomstige samenwerking met de NCRV. Met het aantrekken van Eva zetten we die ambitie extra kracht bij. Ze is een gedreven journaliste, met bijna tien jaar ervaring en een groot aantal belangrijke nieuwsuitzendingen op haar cv. Als talkshow host brengt Eva naast haar journalistieke instinct ook veel persoonlijkheid en flair met zich mee. Dat profiel is precies wat wij zochten.”

Eva Jinek bedankt voor Het Acht Uur Journaal

Toen Sacha de Boer haar vertrek aankondigde bij het Acht Uur Journaal, werd Eva Jinek meteen genoemd als mogelijke vervangster. Maar Jinek bedankte voor de eer. De blondine ging in 2010 niet op een fijne manier weg bij de NOS. Ze moest destijds haar baan bij Nieuwsuur opzeggen vanwege haar relatie met Bram Moskowicz.

Reageren