Eva Jinek krijgt er nog een talkshow bij

Eva Jinek krijgt vanaf volgend jaar een dagelijkse talkshow op Nederland 2 die ze afwisselend met Sven Kockelmann gaat presenteren.

In de talkshow is iedere dag een ‘diepgaand interview’ van 20 minuten te zien en Eva Jinek of Sven Kockelmann nemen wisselend de presentatie op zich. Actualiteiten staan centraal, maar een naam of verdere vorm van het programma is nog niet bekend. Wel is er al bekend dat Arie Boomsma’s Debat op 2 verloren gaat.

27 januari 2014 van start

De talkshow gaat op 27 januari 2014 in premi√®re op Nederland 2 . “Ons nieuwe journalistieke programma zal een nieuwe impuls geven aan de programmering op Nederland 2", zo vertelt een trotse Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO.

Ook is hij positief over Jinek en Kockelmann. "Ik ben ervan overtuigd dat Eva en Sven op een inspirerende manier hun talenten en ervaringen zullen bundelen en er een prachtig en interessant programma van zullen maken.”

Debat op 2 stopt ermee

De fusieomroep KRO/NCRV gaat zich wat meer focussen op onderzoeksjournalistiek. “Omdat we ons daarop gaan concentreren en we ook graag een dagelijkse talkshow wilden, hebben we de keuze gemaakt te stoppen met Debat op 2”, aldus Rijssemus.

Gelukkig verdwijnt Arie Boomsma niet van de buis. “We hebben de ambitie voor dit discussiegenre opgegeven. Arie Boomsma zal met verschillende nieuwe formules verdergaan op Nederland 3, waaronder een programma over transgenders. Met Ghislaine Plag zijn we nog in gesprek. Ze zal wel zichtbaar blijven in het journalistieke domein.”

Dagelijkse en wekelijkse talkshow Eva Jinek

Naast een wekelijkse talkshow die na de zomer begint, krijgt Jinek nu dus ook een dagelijkse talkshow. Eerder maakte Eva al bekend dat ze een dagelijkse talkshow op Nederland 1 best zag zitten.

“Mijn ambitie?¬†Uiteindelijk is dat een dagelijks programma op Nederland 1. Dat duurt wel even voor het zo ver is, maar we hopen dat het binnenkort lukt”, zo vertelde ze al eerder op Radio 1. Toch zal de blondine het voorlopig moeten doen met een dagelijkse talkshow op Nederland 2.

Reageren