Eva Jinek legt zich neer bij besluit WNL

23 mei 2013 20:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Eva Jinek verzet zich niet tegen het besluit van WNL-directeur Bert Huisjes om haar per direct op non actief te zetten, zo vertelde de presentatrice in DWDD.

Daarmee komt definitief een einde aan praatprogramma Eva Jinek Op Zondag. De vijf resterende afleveringen worden onder de noemer WNL Op Zondag afwisselend gepresenteerd door Janneke Willemse, Charles Groenhuijsen of Paul Jansen.

Eva wilde zich verzetten

In een interview met Radio 1 eerder vandaag klonk Jinek juist strijdbaar. Ze zei zelfs te overwegen WNL aan het contract te houden en de presentatie van haar laatste vijf shows af te dwingen. "Ik heb mijn contract er nog niet bij gehaald, maar ik ga er zeker naar kijken" aldus Eva. Daar kwam ze aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk op terug: "Ik heb een hoop pit en vechtlust, maar als iemand zegt 'je bent niet meer welkom' dan moet je ook niet doorduwen.".

Geen afscheid kunnen nemen

Het besluit van WNL om haar te skippen kwam als een donderslag bij heldere hemel, vertelde Eva en ze verklaarde verder het jammer te vinden het seizoen niet af te mogen maken. "We hebben er nog maar vijf te gaan. Dat ik dat dan niet af mag maken, dat ik niet meer op m'n werk mag komen en ook geen afscheid van m'n kijkers kan nemen... tja, je kan zeggen 'het is alleen maar werk', maar het raakt je toch persoonlijk."

Eva's gedroomde laatste aflevering

Eva onthulde dat ze voor alle afleveringen al gasten had geboekt. Ook voor haar laatste had ze een naar eigen zeggen jolig idee, om het seizoen af te sluiten: "Nu zitten er telkens drie gasten op de bank, maar ik dacht voor de laatste: de hele bank vol. Gewoon een soort circus, een dierentuin, vrolijk de zomer in luiden. Maar het gaat niet door."

Meer over