Eva Jinek moet stoppen met talkshow op zondagmiddag

Eva Jinek raakt haar talkshow Jinek op de zondagmiddag kwijt na de zomer. Nederland 2 heeft andere plannen voor dat tijdstip.

De Telegraaf meldt dat de Nederlandse Publieke Omroep graag ‘kunstprogrammering’ op dat tijdstip heeft.

Paul in plaats van Eva?

Aangezien Paul Witteman en Jeroen Pauw in mei definitief stoppen met hun Pauw en Witteman, is er best een kans dat Paul Witteman, die evenals Jeroen bij de VARA blijft, met een nieuw muziekmagazine op Eva’s plek mag gaan zitten.

Zondgavondshow

Jinek zou in de running zijn voor een zondagavondshow, maar haar omroep de KRO heeft een hoger doel voor de presentatrice. Jeroen Pauw gaat dit najaar alleen verder en de omroep ziet het wel zitten om Eva Jinek vanaf 2015 in zijn plaats op de buis te brengen. Maar er gaan geluiden op uit Hilversum dat de late night show ook in 2015 onder de hoede van Pauw blijft.

Van WNL naar KRO

Eva Jinek stapte in 2013 over van WNL naar de KRO. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze daar haar ochtendprogramma voort zou zetten, maar WNL hield de uitzendtijd op zondagochtend strijdend vast.  

Vlak na de aankondiging dat Pauw en Witteman zouden stoppen, klonken er al geruchten dat Eva Jinek de vrijgekomen plaats zou opvullen.

Reageren