Eva Jinek niet naar Nieuwsuur

Eva Jinek heeft vandaag besloten om bij NOS-Nieuws te blijven werken en niet over te stappen naar het programma Nieuwsuur, dat vanaf begin september wordt uitgezonden en wordt gemaakt door NPS en de NOS samen.

Eva Jinek wordt in een persbericht van de NOS geciteerd: "De hoofdredacteur van Nieuwsuur, Carel Kuyl, heeft de NOS en mij te kennen gegeven dat hij het onwenselijk acht dat ik mijn functie van presentator van Nieuwsuur bekleed vanwege mijn privé relatie met Bram Moszkowicz."

"Daarnaast lijkt op de redactie van het programma onvoldoende draagvlak te bestaan voor mij als presentator vanwege die relatie. Mijn journalistieke integriteit en mijn professionaliteit staan niet ter discussie, maar onder de omstandigheden kan en wil ik niet werken, en daarom trek ik mij terug als presentator van Nieuwsuur."

"Ik blijf met buitengewoon veel plezier werken als presentator bij de NOS", zo besluit ze.

Belangrijke rol
Hans Laroes, hoofdredacteur van NOS-Nieuws, zegt in hetzelfde persbericht: "Ik begrijp vanzelfsprekend de eisen die het anchoren van Nieuwsuur met zich meebrengt. Eva is een talentvolle, inhoudelijk sterke en onafhankelijke journalist. Binnen de werkwijze van de NOS kan zij als presentator zeer uit de voeten. Ik vind het jammer, dat zij Nieuwsuur straks niet zal versterken. Ik begrijp haar keuze en ben er blij mee dat ze volop bij de NOS aan de slag blijft, in een belangrijke rol."

Gisteren werd bekend dat Eva Jinek sinds kort een relatie heeft met advocaat Bram Moskowicz. Carel Kuyl, toekomstig hoofdredacteur van Nieuwsuur, gaf daarop aan dat hij vreesde dat dit Eva's objectiviteit in gevaar zou kunnen gaan brengen.

Reageren