Eva op televisie

Na een magazine en een radioprogramma zal de EO ook op televisie een magazine maken onder de titel 'Eva'. Het wordt volgens de omroep een "nieuw afwisselend en informatief tv-magazine voor vrouwen".

Het programma zal gepresenteerd worden door Marion Lutke, die ook één van de twee stemmen is van het gelijknamige radioprogramma.

Inspiratie
In het programma zal een vast aantal rubrieken de revue passeren, zoals 'Eva vindt', 'Eva's aanpak' (waarin er opvoedvragen worden beantwoordt door deskundige Fina van der Pol, bekend van het programma Schatjes) en 'Eva's kledingcoach' waarin kledingadvies wordt gegeven. Daarnaast zijn er verschillende portretten met inspirerende vrouwen.

In de eerste aflevering, die op 9 april wordt uitgezonden, staat Anitha Bredewold centraal. Zij is initiatiefneemster van Stichting het Middelpunt, een organisatie die christelijke begeleiding geeft aan gezinnen met kind met een beperking.

Van evenement naar tv
Het programma is onderdeel van het crossmediaal concept Eva, dat al een tijdschrift heeft, een wekelijks radioprogramma en diverse evenementen organiseert. Doel achter het Eva-concept is vrouwen vanuit de bijbel inspireren om een verschil te maken.

Reageren