Even voorstellen: de dames en heren van Gossip Girl

Roddelen over de rijke tieners van Manhattan's Upper East Side - daar vult 'Gossip Girl' haar dagen mee. De geruchten op haar anonieme weblog verspreiden zich altijd als lopende vuurtjes en veroorzaken in de jonge New Yorkse elite meer dan eens flinke opschudding.

Net 5 start vandaag met het uitzenden van de populaire Amerikaanse jeugdserie Gossip girl, die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Cecily von Ziegesar. Gossip girl is niet alleen erg leuk voor jonge meiden, maar ook voor hun moeders. De ouders van de bevoorrechte tieners komen namelijk ook uitgebreid aan bod.

Muziek
Speciale vermelding verdient de catchy, actuele muziek in de serie. Van Amy Winehouse en Rihanna tot Justin Timberlake en Timbaland: ze komen allemaal voorbij.

Terugkeer
Vanavond brengt 'Gossip Girl' het nieuws dat 'it-girl' Serena van der Woodsen is teruggekeerd in Manhattan, nadat ze een jaar geleden halsoverkop naar een kostschool verdween. Waarom is ze toen vertrokken en wat heeft haar doen besluiten om terug te komen? Haar voorheen beste vriendin Blair Waldorf heeft gemengde gevoelens over haar terugkeer. Tijdens Serena's afwezigheid is ze een paar latten gestegen op de sociale ladder en ze heeft weinig zin om zich weer in de schaduw van haar perfecte vriendin te voegen.

We stellen je even voor aan de belangrijkste personages.

Serena van der Woodsen (Blake Lively) was ooit een berucht feestbeest, maar doet nu haar best om haar leven te beteren en op het rechte pad te blijven.

Blair Waldorf (Leighton Meester) laat niet met zich sollen. Als ze niet goedschiks haar zin krijgt, dan maar kwaadschiks. Ze bespeelt iedereen in haar kliekje.

Nate Archibald (Chace Crawford) voelt zich ongemakkelijk bij de privileges die hij vanwege zijn afkomst krijgt. Hij geeft veel om zijn vriendinnetje Blair, maar voelt stiekem ook iets voor haar vriendin Serena.

Chuck Bass (Ed Westwick) weet juist heel goed raad met zijn status. Hij is een gehaaide snob die met zijn vaders geld smijt en steeds probeert om zijn beste vriend Nate op het slechte pad te brengen.

Dan Humphrey (Penn Badgley) en zijn zusje Jenny zijn op hun elitaire school de vreemde eenden in de bijt. Ze komen uit een eenvoudige familie. Dan heeft al jaren stiekem een oogje op Serena, maar zij ziet hem (nog) niet staan.

Jenny Humphrey (Taylor Momsen) is het jongere zusje van Dan. In tegenstelling tot haar broer wil ze graag bij de elite horen en vergeet daarbij wel eens wie ze zelf is.

Rufus Humphrey (Matthew Settle) heeft er veel voor over om zijn kinderen een goede opleiding te geven. Zelf was hij ooit rockartiest, nu beheert hij een kunstgalerie. Zijn vrouw heeft hem in de steek gelaten.

Lily van der Woodsen (Kelly Rutherford) is de deftige moeder van Serena, die een affaire heeft met de vader van Chuck. Wat niemand – behalve Rufus – weet, is dat Lily vroeger een losbandig feestbeest was.

Reageren