Ewout Genemans baseert nieuwe RTL5-show op Intouchables

De film Intouchables was een grote hit onder de arthouse-films. Ewout Genemans vertaalt de film nu naar een nieuw programma voor RTL 5: Buddy For Hire.

Intouchables gaat over een werkloze jongere die een invalide man gaat verzorgen.  En dat inspireerde Ewout tot dit nieuwe project

“In Buddy For Hire willen we de Franse hitfilm Intouchables in het echt maken. Jongeren die niets met hun leven doen worden een maand gekoppeld aan iemand van dezelfde leeftijd die niets meer met zijn leven kan, door ziekte of een ongeluk. We hopen dat er tussen die twee iets gaat ontstaan. Dat gaan we registreren”, aldus Ewout Genemans in het NRC Handelsblad.

Pasie in de Polder en Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan

Eerder maakte Ewout Passie in de Polder en Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan. “Dat laatste programma gaat over een thema dat leeft in de maatschappij en in de doelgroep van de zender. Die maatschappelijke relevantie is de kant die RTL 5 graag op wil. En ik vind het leuk om taboedoorbrekend te zijn.”

Ewout presenteert en produceert

Ewout is naast de eigenaar van productiehuis No Pictures Please ook nog presentator van – veelal – kinderprogramma’s bij de AVRO. “Voor mij is dat niet lastig want het zijn twee totaal verschillende dingen. Naar buiten toe is het wel eens lastig. Met de AVRO heb ik daar gesprekken over: hoe gaan we dit aanpakken? Daar komt hij weer aan, eerst met porno, nu met maagden.”

“Je moet er niet te overdreven over doen: kinderen liggen in bed als mijn programma’s op tv zijn, maar je gaat wel met elkaar bespreken hoe het naar buiten te brengen.”

Reageren