Ewout Genemans maakt programma over penoze

Ewout Genemans duikt de wereld van criminaliteit en misdaad in voor zijn nieuwe programma Echte Penoze. Het programma zal dit najaar te zien zijn op RTL 4.

Genemans heeft afgelopen seizoen groot succes gehad als producent van het programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan. Dit najaar zal de alleskunner terugkeren als presentator en producent bij RTL met het nieuwe programma Echte Penoze. Met dit programma wil hij de mensen achter het zwarte balkje weer een gezicht geven.

Menselijke aspect

In het programma draait het niet om de verheerlijking of veroordeling van criminaliteit. Genemans laat aan de Telegraaf weten: "Ik hang niet de goed ingevoerde verslaggever uit die iets aan de kaak wil stellen, maar heb oog voor het menselijke aspect." Zo zullen in het programma vragen aan bod komen als: wat zeg je tegen je vrouw als je 's avonds de deur uitgaat om een bank te overvallen? Ewout vervolgt: "We gaan straks geen stoere mannen zien die opscheppen over hun daden, maar mensen die spijt hebben en anderen voor een soortgelijk leven willen behouden."

De criminelen

Welke criminelen Genemans gaat portretteren in het programma houdt hij nog even geheim. Hij laat weten: "We zijn nog volop bezig met de opnamen, ik houd de deelnemers geheim totdat we met iedereen echt hebben gesproken." Wel onthult hij dat er van alles voorbij zal komen: van drugshandelaars tot plegers van liquidaties.

Reageren