Ewout Genemans verlaat de AVRO per 1 januari 2014

Ewout Genemans stopt per 1 januari 2014 met zijn werkzaamheden bij de AVRO. Hij gaat zich meer richten op zijn productiemaatschappij No Pictures Please.

'Op initiatief van Genemans vindt de beĆ«indiging van het contract tussen beide partijen in goed overleg plaats', schrijft de AVRO in een persbericht. De presentator is eigenaar van productiebedrijf No Pictures Please en gaat zich focussen op zijn bedrijf, dat op het moment een aardige groei doormaakt. Ook wil Genemans zich wat meer gaan richten op het presenteren van volwassenenprogramma’s en daar is bij de AVRO op het moment geen ruimte voor. Ewout is vanaf 20 augustus nog wel te zien als presentator van het AVRO Junior Songfestival 2013.

Ewout kende een leuke tijd bij de AVRO

Genemans heeft het naar zijn zin gehad bij de AVRO gewerkt en vertrekt in 2014 met een goed gevoel. “Ik werk met erg veel plezier bij de AVRO en kijk met positieve gevoelens terug op de afgelopen periode en de kansen die mij geboden zijn. Het AVRO Junior Songfestival 2013 is een bijzonder mooie afsluiting van mijn samenwerking met de AVRO en als presentator van jeugdtelevisie. Ik verheug me enorm op de komende periode en de nieuwe ontwikkeling bij mijn productie maatschappij No Pictures Please.”

De AVRO vindt het jammer

Peter Lubbers, Directeur Media bij de AVRO, vindt het jammer dat Ewout vertrekt. “We hebben gezamenlijk besloten om afscheid van elkaar te nemen, omdat beide partijen momenteel andere ambities en mogelijkheden hebben. We vinden het enorm jammer om een talentvolle en gewaardeerde collega te zien vertrekken, al maak ik me over Ewouts toekomst als presentator en producent totaal geen zorgen.”

No Pictures Please

Ewout Genemans maakte produceerde met zijn bedrijf No Pictures Please onder andere: Fans! (SBS 6), Passie in de Polder (RTL 5), Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan (RTL 5), AVRO Flashmob (AVRO), De Gilfactor (EO) en Heibel Langs de Lijn (KRO). Momenteel is hij bezig met het nieuwe RTL 5-programma Buddy For Hire, wat gebaseerd is op de film Intouchables. Ook komt er misschien een nieuw seizoen van Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan op RTL 5.

Reageren