Exclusief interview! | Alison Stewart uit As The World Turns

Marnie Schulenburg (24) speelt Alison Stewart in de soap As The World Turns...

"Ze heeft het hart op de tong; daarom houden de kijkers zo van haar. Ze maakt vreselijke fouten en is soms heel egoïstisch, maar nooit slecht. Haar gedrag komt altijd voort uit onzekerheid.” Marnie Schulenburg (24) speelt Alison Stewart in de soap As The World Turns. De soap stopte vorig jaar in Amerika, maar wij kunnen nog even voort.

Worden soapacteurs in Amerika gezien als volwaardige acteurs?
"Voor mij was het een droombaan. Ik kwam net van school en kon meteen aan de slag. In Amerika kijkt niemand neer op soapacteurs. Daar vinden ze het al fantastisch als je überhaupt werk hebt. En dit is een fantastische 5-tot-5-baan.”

Zou je je hele leven bij een soap kunnen blijven, zoals sommige van je collega’s?
"Mijn contract liep af; ik hoefde niet weg omdat de serie stopte. maar ik kan me voorstellen dat het aantrekkelijk is om te blijven, wanneer je een gezin moet onderhouden. Veel van mijn collega’s bij ATWT hadden ernaast nog een geweldige theatercarrière. met de soap betaalden ze de rekeningen, zodat ze in het theater precies konden doen wat ze wilden.”

Wat ga je nu doen?
"Het is voor mij de tijd om films en series op prime time te gaan doen. Je moet heel hard aan de weg timmeren voordat mensen je naam kennen. Kijk maar naar de actrices uit Grey’s Anatomy. Die zijn nu bekend, maar ze hadden al zo veel gedaan vóór Grey’s. Zij zijn nu halverwege de 30. Ik ben 24, dus ik moet nu aan de slag. Maar daarna wil ik terug naar soap. Dat is de beste baan die er is.”

Reageren