Exclusief interview met Miss Piggy

21 maart 2012 15:58 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Over aandacht hoeft Miss Piggy niet te klagen. De Muppetfilm loopt als een tierelier en poppen van het roze varkentje vlogen de schappen uit bij Albert Heijn. Miss Piggy vertelt in een exclusief interview met de Daily Mail over haar succes.

Een journalist van de Engelse tabloid zocht het roze varkentje op in haar hotelkamer. „Miss Piggy komt eraan. Maak ruimte voor Miss Piggy”, schalt het door het hotel. De journalist neemt plaats op een stoel in haar kamer en wacht tot Miss Piggy haar entree maakt.

Bloemblaadje
De kamer ruikt naar parfum en staat vol kristallen kandelaars. Roze bloemblaadjes slingeren in het rond en er zijn volop Miss Piggy-lekkernijen, zoals chocoladerepen en cupcakes, te vinden in de kamer. Ineens klinkt een bekende stem. „Er is niemand op de planeet die aan mij kan tippen. Dus probeer het dan ook niet.”

Moi
Klikkende hakken klinken op de vloer, haar hoeven zijn gestoken in glitter Louboutins. Miss Piggy komt de kamer binnen. „Moi”, zegt ze tegen de butler, terwijl ze naar zichzelf wijst. „Moi wil snoep!” En tegen de verbouwereerde journalist: „Je kunt me majesteit noemen, als je dat wilt. Maar Miss Piggy is ook goed.”

Oscar
De recente succesvolle Muppetfilm leverde haar niet enkel een reünie op met Kermit en zijn vrienden, maar het bracht haar ook volop in the picture. Marc Jacobs en Louis Vuitton maken inmiddels haar kleding en Miss Piggy lanceerde ook haar eigen make-uplijn. „Toen ik het script voor het eerst las en mijn naam zag, wist ik meteen dat het een hit zou worden.” Toch werd de diva niet genomineerd voor een Oscar. Volgens miss Piggy het gevolg van het kinderachtige 'alleen mensen'-apartheisbeleid van de organisatie. „Ze zien varkens blijkbaar niet als acteurs”, zegt Piggy vol afgrijzen. Ik hoop dat ze bij zinnen komen en moi alsnog een award geven.”

Kermie
Dan stapt haar liefje Kermit de kamer binnen. Volgens Miss Piggy zijn ze nog steeds een setje en gelukkiger dan ooit. „We hebben de langstlopende gemengde dieren relatie in Hollywood. Terwijl de competitie hevig is. Moi en Kermie zijn helemaal happy. Dus je hoeft hem er niet naar te vragen als hij zo binnen komt.”

Plus Size
In de Muppetfilm is Miss Piggy de gevierde redacteur met een maatje meer bij de Franse Vogue. Maar in heel Frankrijk is toch geen vrouw met overgewicht te vinden? „Naar mijn mening is the term plus size geen goede naam. Hoe dikker je bent; hoe meer stijl je hebt. Ik hanteer een erg streng dieet. Ik eet niets dat ik niet kan tillen. Godzijdank krijg ik een dessert-kar makkelijk omhoog!”

Vetrolletje
Miss Piggy is een aantal jaren uit de spotlights geweest. Nu is ze helemaal terug... En ze ziet er nog het precies hetzelfde uit als jaren geleden. Hoe doet ze dat toch? Heeft ze geen vetrolletjes? Of heeft het ijdele varkentje misschien stiekem een liposuctie laten doen? „Excuze moi?! Wil je soms een vetrolletje zien?! Kom hier, dan!” Na wat doorvragen geeft de temperamentvolle diva toe dat ze wel wat aan zichzelf heeft laten sleutelen. „Ik ben niet bang om het toe te geven. Je moet doen wat je kunt, of het nu snijden, spijten of zuigen is.”

Overleven
In de Muppetfilm verklaart mr. bindingsangst himself, Kermit, eindelijk aan Miss Piggy dat hij nog nooit zo'n lieve vrouw als zij heeft ontmoet. Zo werd Piggy's verliefdheid na jaren beantwoord. Maar zullen ze gelukkig blijven samen? Een ding is zeker: Miss Piggy zal overleven. Mét of zonder de kikker.

 

Meer over