Executive Decision

Executive Decision (1996) herbergt zo'n beetje alle ingrediënten die genrebroertjes als Die Hard en Under Siege tot zulke sterke actiefilms maakten.

Het verhaal is ondergeschikt gemaakt aan de vele vechtscènes en van de helden wordt evenveel spierballentaal als humor verwacht. Wat dat betreft kwijt Kurt Russell zich, in de rol van David Grant, bijzonder goed van zijn taak.

Troubleshooter
Als 'troubleshooter' meldt hij zich aan boord van een gekidnapt vliegtuig om de boeven te overmeesteren. Aanvankelijk bundelt hij de krachten met luitenant Travis (Steven Seagal). Maar als deze anti-terreurspecialist al na een kwart van de film uit de weg wordt geruimd, zal David het helemaal zelf moeten doen.

Hulp
Nou ja, helemaal... Hij krijgt een beetje hulp van stewardess Jean (Halle Berry), die het samen met hem opneemt tegen de door Nagi Hassan (Hercule Poirot-vertolker David Suchet) geleide ontvoerders. Hun doel: een grote lading zenuwgas loslaten boven de Amerikaanse oostkust, waardoor een groot deel van de bevolking het leven zal laten. Dat kan David uiteraard niet toestaan.

Reageren