Expeditie Poolcirkel: Unorthodox eerste afvaller

12 november 2012 21:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De eerste aflevering van Expeditie Poolcirkel mondde ondanks de ijzige kou uit in een verhitte strijd.

In de eerste aflevering van Expeditie Poolcirkel gaf presentatrice Lauren Verster de tien kandidaten geen seconde de tijd om te wennen aan de uitdagingen die ze te wachten stonden. Het bleek direct afzien toen de groep in twee teams werd verdeeld en de hoge berg van het Noorse Spitsbergen moest zien te beklimmen met loodzware bepakking.

Kim Kötter in de problemen

De tocht naar boven viel vooral topmodel Kim Kötter zwaar. Ze kreeg geregeld last van haar ademhaling en kon uiteindelijk alleen nog doorgaan nadat de anderen haar baggage hadden overgenomen. Uiteindelijk kwam team B als eerste boven, waarna ze de keus uit twee prijzen kregen: comfort of geld. Kozen ze voor comfort, dan mochten ze een nacht in de verwarmde tent verblijven die al klaarstond, als de keus op geld viel moesten ze in de ijzige kou nog zelf hun tent opzetten én de wacht houden tegen de hongerige ijsberen die rondwaren.

Schieten voor gevorderden

De volgende uitdaging had ook te maken met de ijsberen. Noorse kinderen leren al heel jong hoe ze als de nood aan de man komt een ijsbeer moeten neerschieten, nu was het aan de kandidaten om hun schietkunsten te bewijzen. Dat bleek niet voor iedereen even makkelijk. Ron Link schrok zo erg van de terugslag dat hij bang was zichzelf een blauw oog geschoten te hebben. Claudia Schoemacher kreeg na haar eerste schot pijnlijke flashbacks naar haar jeugd, toen haar vader een man had neergeschoten en ze een dag later als meisje zelf pistolen tegen het hoofd gedrukt kreeg. 

Eerste afvaller: Unorthodox

Aan het eind van de opdrachten bleek dat rapper Unorthodox en actrice Charlie-Chan Dagelet de laagste scores hadden en tegen elkaar stonden in de eliminatieronde. Deze bestond uit spelletje vallende ijspegels vangen, dat heel erg deed denken aan het klassieke stokkenspel van Ted de Braak. De spanning was te snijden, maar uiteindelijk bleek Charlie net iets sneller en was de strijd met 5-4 in haar voordeel beslecht.

Nog in de race

In de race na de eerste aflevering zijn nu nog: musicalster Ron Link, zanger Dean Saunders, oud-schaatsster Paulien van Deutekom, presentatrice Claudia Schoemacher, ‘vrouw van’ Amanda Krabbé, ex-miss Nederland Kim Kötter, oud-voetballer Gerald Sibon, acteurs Frederik Brom en Charlie-Chan Dagelet.

Na de eerste aflevering van Expeditie Poolcirkel staat Amanda Krabbé met 3000 euro bovenaan. 

Lees meer over de ontberingen van de cast en crew tijdens de opnames van dit avontuurlijke realityprogramma.

Meer over