Expeditie Poolcirkel van start, strijden in de snijdende kou

20 maart 2014 10:59 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Lieke van Lexmond wilde per se Expeditie Poolcirkel presenteren, ondanks de snijdende kou. Koud was het zeker! De tien bekende Nederlanders hadden het niet altijd even makkelijk in Noorwegen en IJsland.

Dik ingepakt gaan tien bekende Nederlanders in een nieuw seizoen Expeditie Poolcirkel naar Noorwegen en IJsland voor een zeer koude afvalrace. Lieke van Lexmond presenteert het avonturen­programma, dat voorheen bij de AVRO was te zien.

Deelnemers

De deelnemers zijn acteur Curt Fortin, zanger Felix Maginn, presentatrice Aicha Marghadi, actrice Chava Voor in ’t Holt, acteur Mamoun Elyounoussi, autocoureur Tim Coronel, actrice Imanuelle Grives, zangeres Leonie Meijer, boksster Esther Schouten en judoka Mark ¬≠Huizinga.

Zij worden in twee teams onderverdeeld. Lieke: "Voorheen telden alleen de prestaties, nu hebben we het spel iets veranderd waardoor tactisch spelen ook telt.” Iedere aflevering moet het winnende team de zwakste schakel aanduiden. Die staat zijn verworven geld af aan de verliezers.

Warmte in de kou

Toen Lieke van Lexmond hoorde dat Expeditie Poolcirkel naar RTL kwam, gaf ze direct aan dat ze het heel graagwilde presenteren. "Ze vroegen me nog of ik het zeker wist, omdat de omstandigheden vrij extreem zijn met temperaturen van min dertig. Ik zei: ‘Als ik ooit piepend bel dat ik het zo koud heb, moeten jullie me maar herinneren aan dit gesprek’.”

De presentatrice had het ter plekke inderdaad koud. "Maar ik was niet in de positie daarover te klagen. Ik kon ’s avonds een warme douche nemen, de kandidaten sliepen buiten in tentjes.”

Expeditie Poolcirkel is vanaf donderdag 20 maart elke week te zien op RTL 5 om 21:30 uur.

Gelukkig zijn de opnames allemaal achter de rug. Lieke van Lexmond is namelijk zwanger!

Meer over