Expeditie Robinson stelt alle kandidaten voor

29 augustus 2013 16:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voor het eerst in de veertienjarige geschiedenis van Expeditie Robinson zijn alle kandidaten Nederlanders. En dat maakt een groot verschil, zegt presentator Dennis Weening.

Dertien jaar lang bestond de helft van de Expeditie Robinson-kandi­daten uit Belgen, maar omdat de kijkcijfers tegenvielen stopten de Zuiderburen met het avontuur. En zonder Belgen is het een totaal andere expeditie, zegt presentator Dennis Weening.

Belgen vs. Nederlanders

"Het gebeurde vaak dat de Belgen op een Nederlander stemden en andersom. Die strijd is er nu niet meer, waardoor de eilandraden veel emotioneler zijn. Je moet als het ware in je eigen vlees snijden. Er zijn nog nooit zo veel tranen gevloeid als dit seizoen", vertelt de presentator.

Veertien BN'ers

De veertien BN’ers die dit jaar het loodzware avontuur aangaan, zijn acteur Kees Boot, rapper Sef, ex-judoka Edith Bosch, presentatrice Veronica van Hoogdalem, acteur Everon Jackson Hooi, presentatrice Geraldine Kemper, modeontwerper Hans Ubbink, Pownews-verslag­gever Jan Versteegh, actrice Sanne Vogel, model Valentijn de Hingh, rapper Nega, acteur Geza Weisz, danseres Anna Alicia Skilas en playmate Zimra Geurts.

Ontzettend dun

Als we Weening moeten geloven, wordt deze expeditie nog grootser dan alle vorige keren: "De spellen zijn ongelooflijk specta­culair en zwaar. Bij de eiland­raden kunnen de deelnemers tactische wapens inzetten, die het spel compleet kunnen veranderen. En dan is er natuurlijk het gebrek aan eten, dat dit keer groter was dan vorig seizoen. Je ziet een aantal kandidaten in de loop van het programma ontzettend dun worden.”

Gelukkig is er altijd een medisch team aanwezig dat de gezondheid van de deelnemers goed in de gaten houdt. Maar kandi­daten worden niet bijgevoed als ze ondervoed zijn. Als ze het einde willen halen, moeten ze doorzetten. Weening: "Wat alle
winnaars gemeen hebben, is dat het vechters zijn.”

Meer over