Extra spannende Law and Order: SVU

Het is heel gewoon dat acteurs en televisiebazen aan het einde van een contractduur lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat gebeurde vorig jaar ook bij Christopher Meloni en Mariska Hargitay, rechercheurs Elliot Stabler en Olivia Benson in Law and order: SVU.

Ze verdienden in 2011 ongeveer 300.000 euro per aflevering (zo’n zes miljoen per seizoen!), en wilden hun goedbetaalde baan graag behouden. Maar ook ‘Hollywood’ heeft last van de crisis, dus er kon volgens de producenten wel iets vanaf.

Mariska Hargitay kwam uiteindelijk uit op salarisbehoud, maar zal in het dertiende seizoen (dat Net 5 volgende week al uitzendt) minder te zien zijn. Christopher Meloni speelde het spel waarschijnlijk te hard, kwam er niet uit met de producenten, en wordt uit de serie geschreven. Na deze laatste aflevering van het twaalfde seizoen, die vanavond te zien is, komt Stabler niet meer terug in SVU.

Partner en vriend
Deze zakelijke beslissing heeft natuurlijk dramatische gevolgen. De fans leven al twaalf jaar mee met de emotionele rechercheur die een bloedhekel heeft aan de moordenaars en verkrachters die hij moet oppakken. Maar ook Christophers vaste tegenspeelster Mariska baalt. „De laatste twaalf jaar is Chris mijn partner en vriend geweest, zowel op televisie als in het dagelijks leven. Hij inspireert me elke dag weer met zijn integriteit, talent en eerlijke inborst. Ik houd zielsveel van hem en zal hem verschrikkelijk missen. Maar ik ben ook benieuwd wat hij nu gaat doen.”

Daarover is inmiddels meer bekend: Christopher speelt een grote rol in de nieuwe verfilming van Superman en is te zien als een oude vampier in het vijfde seizoen van True Blood. Hij laat verder weinig los over zijn vertrek bij SVU. Het enige wat hij kwijt wilde, is: „Ik mis de misdaden uit SVU niet. Ik heb de serie zelfs al uit mijn systeem gebannen. Mijn leven is nu goed, anders en opwindend. Ik onderzoek nieuwe kansen en kan eigenlijk niet gelukkiger zijn.”

Eruit met een knal
Maar hoe wordt Stabler dan uit SVU geschreven? Hij en Benson onderzoeken de moord op een getuige in een verkrachtingszaak die ze eerder hebben behandeld. Wat is de relatie tussen die twee zaken? Wij verklappen alvast: Stabler gaat eruit met een knal.

Reageren