Extra uitzendingen SBS over stille tocht grensrechter

Hart van Nederland doet in extra uitzendingen verslag van de stille tocht in Almere waarbij de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen wordt herdacht. 

Om 17.00 uur en 19.00 uur maakt Hart van Nederland extra uitzendingen vanuit Almere. Om 17.00 doet verslaggeefster Ilse van Wingerden live verslag van het begin en om 19.00 volgt een impressie van de stille tocht. In de reguliere uitzending van Hart van Nederland om 22.30 is er nog meer aandacht voor de aangelegenheid. 

Genodigden

In de stille tocht lopen voetbalverenigingen uit Almere en een aantal genodigden mee om de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen te herdenken. Voorzitter Michael van Praag van de voetbalbond KNVB zal aanwezig zijn, net als Bernhard Fransen en Anton Binnenmars, de voorzitter en de directeur van het amateurvoetbal van de KNVB.

Bloemen

Burgemeester Annemarie Jorritsma en Van Praag houden een toespraak voor de start. De bijeenkomst begint om 17 uur bij voetbalclub Almere City FC, waar de tocht om 17.30 vertrekt richting voetbalclub Buitenboys. Daar kunnen mensen bloemen neerleggen.

Uitvaart

Nieuwenhuizen overleed afgelopen maandag nadat hij de dag ervoor door spelers van voetbalvereniging Nieuw Sloten was geschopt en geslagen. De uitvaart van Richard Nieuwenhuizen is maandagmiddag.

Reageren