Extras

Twee mannen slaagden er de afgelopen tijd in om het nieuws over de financële crisis even te verdringen. BBC-presentatoren Russell Brand en Jonathan Ross veroorzaakten een nationale rel in Groot-Brittannië door live op de radio het antwoordapparaat van acteur Andrew Sachs (78) (de Spaanse ober Manuel in de comedyserie Fawlty towers) te vullen met onbeschofte boodschappen.

Premier Brown noemde hun gedrag onacceptabel en de Conservative Party wil een parlementair debat. Het resultaat: Brand diende zijn ontslag in en Ross is sinds eind oktober twaalf weken geschorst zonder salaris en met de mededeling dat dit echt zijn laatste waarschuwing is.

Pikant
Dat is een verwijzing naar eerdere controverses rondom de populaire en bestbetaalde Britse tv-persoonlijkheid (salaris: een kleine vijf miljoen euro per jaar). De gesprekken in zijn talkshow Friday night with Jonathan Ross, de Britse versie van Late night with David Letterman, zijn vaak op het randje en soms erover.

Masturbatievraag
Bijvoorbeeld toen Ross (48) aan de conservatieve politicus David Cameron vroeg of hij weleens op oud-premier Thatcher had gemasturbeerd. Of de keer dat hij Paul McCartney's ex-vrouw Heather Mills een 'fucking liar' noemde. Vanavond heeft hij een rolletje in de slotaflevering van het tweede seizoen van Extra's, de komische serie van zijn boezemvriend Ricky Gervais.

Reageren