Fahrenheit 9/11

Documentairefilm Fahrenheit 9/11 vandaag uitzenden is eigenlijk onvermijdelijk. Regisseur Michael Moore laat op pijnlijk heldere wijze zien hoe het Amerikaanse volk na de aanslagen van 11 september naar de oorlogen in Afghanistan en Irak werden geleid.

Moore wordt er regelmatig van beticht nogal subjectief te werk te gaan in zijn documentaires. Toch valt er weinig in te brengen tegen het intense verdriet dat families van gesneuvelde Amerikaanse soldaten voelen.

Onderhands
Fahrenheit 9/11 onthult de verborgen deals, die de regering voor de invasie in Irak maakte met het bedrijfsleven en stelt de vraag waar de oorlog uiteindelijk goed voor is.

Leugens
De met awards overladen film komt uit 2004 en inmiddels zijn er genoeg nieuwe onthullingen aan het licht gekomen om met gemak een vervolg te vullen. Zo bleek begin vorige maand nog dat de regering Bush de CIA had opgedragen bewijsmateriaal te fabriceren, dat Saddam Hoessein in verband bracht met de aanslagen van 11 september. Dat bewijsmateriaal, een door de CIA geschreven brief, werd gebruikt als een van de officiƫle redenen om Irak binnen te vallen. Michael Moore, doe er wat aan!

Reageren