Family Guy-film in de maak

Na de succesvolle verfilming van The Simpsons, krijgt ook de animatieserie Family Guy een volledige speelfilm.

Seth McFarlane, bedenker van de serie, kondigde de film aan tijdens een gastcollege op een Amerikaanse universiteit. En hij kan het weten, want McFarlane werkt al sinds dag één bij de serie en spreekt ook een groot deel van de stemmen in.

Familie Griffin

Family Guy draait om de familie Griffin, met aan het hoofd de niet al te snuggere Peter Griffin. Hij weet zijn gezin elke aflevering weer in de problemen te brengen. De animatieserie wordt vaak vergeleken met The Simpsons, dat ook een Amerikaans gezin met een onnozele vader in de hoofdrol heeft. Toch heeft Family Guy na 11 seizoen bewezen prima op eigen benen te kunnen staan.

Ted

McFarlane bracht al eerder films uit van Family Guy: alle drie originele Star Wars-film zijn geparodieerd door de familie Griffin en apart uitgebracht. Nu komt er een nieuwe, originele Family Guy-film. Recentelijk regisseerde McFarlane nog de film Ted, waarvoor hij ook de stem van de teddybeer met de titelrol insprak.

Johnny Depp

Dat veel bekende acteurs graag meewerken aan animatieseries, blijkt uit de vele cameo’s die ze maken. Zo was Johnny Depp laatst te horen in een aflevering van Family Guy (zie de video hieronder). Welke Hollywoodsterren meedoen aan de nieuwe film is nog niet bekend.

Reageren