Famke scoort hoofdrol in Amerikaanse serie

Onze eigen Famke Janssen - ze heeft tenslotte nog altijd Nederlandse roots - heeft een grote rol bemachtigd in een nieuwe Amerikaanse serie. Het gaat om een spin-off van The L Word, een serie die ook korte tijd in Nederland te zien was.

Bij ons sloeg de serie over een groep Amerikaanse lesbiennes niet echt aan, maar in de VS is The L Word al bezig aan het zesde seizoen. En aangezien dit het laatste seizoen is, is er nu dus een spin-off in de maak.

Pilot
Famke speelt in de pilotaflevering een van de hoofdrollen. Of ze deel zal uitmaken van de vaste cast, is nog niet bekend. ook Laurie Metcalf (die we kennen als Jackie uit Roseanne) heeft een belangrijke rol. Zij speelt een agressieve bewaakster.

Gevangenisdrama
De spin-off zit nog middenin de pilotfase, maar verschillende media weten al te melden dat het een soort gevangenisdrama à la Oz gaat worden. Eén van de huidige hoofdrolspeelsters komt achter de tralies terecht en ontmoet daar andere vrouwelijke gedetineerden, die overigens niet allemaal lesbisch zijn. De spin-off zal om hen draaien.

Reageren