Fans Ralf Mackenbach kwaad op SBS

Fans van Ralf Mackenbach hebben boos gereageerd op het onverwachte vertrek van de benjamin uit Sterren Dansen op het IJs. Ralf werd vrijdagavond door het publiek naar huis gestuurd, maar sommige kijkers beweren nu dat dit komt doordat ze niet op hem konden stemmen.

Het vertrek van Ralf kwam plotseling, omdat hij zowel door de jury als de kijkers werd gezien als een van de grote favorieten voor de eindwinst. Toch belandde de jongste deelnemer vrijdagavond met Michael Boogerd in de skate-off en was hij diegene die werd weggestemd. Een vreemde zaak, aldus veel Ralf-fans.

Zij laten op internet weten dat tijdens de uitzending de lijnen continue bezet waren. Daarnaast kregen kijkers die via sms op Ralf stemden geen ontvangstbevestiging, wat normaal gesproken wel het geval zou moeten zijn.

Verklaring

SBS is aan het uitzoeken of er technisch iets is misgegaan en komt naar verwachting maandagmiddag met een verklaring. “We hebben alle providers gevraagd of er sprake is geweest van overbelasting. We krijgen helaas pas maandag uitsluitsel en we zullen dan direct een verklaring uitbrengen", laat een woordvoerder weten.

Reacties

Zowel op twitter, de Sterren Dansen Op Het IJs-site van SBS 6 en de fansite van het programma laten veel kijkers hun ongenoegen blijken over het vertrek van Ralf. De jonge zanger zelf wist vrijdag zijn afscheid na afloop al te relativeren, al was hij toen nog niet op de hoogte van het mogelijke stemprobleem.

"Ja, het kan gebeuren toch?", aldus Ralf in het AD. "Zo zie je maar weer dat je er nog lang niet bent als je favoriet bent. Ik heb keihard getraind en dan lukt het niet. Ik heb het hartstikke leuk gehad met Ally. Het is jammer."

Lees ook: SBS: Uitslag Ralf Mackenbach terecht

Reageren