Fantasyserie Grimm komt naar Nederland

Heksen en andere sprookjesfiguren zijn aan de orde van de dag in Grimm, de nieuwe fantasy- & politieserie van de makers van Buffy the Vampire Slayer en Angel.

In de bovennatuurlijke detective Grimm, ontdekt rechercheur Nick Burkhardt dat hij een bijzondere gave bezit: hij is in staat bovennatuurlijke wezens te herkennen. En dat komt goed uit, want in Grimm stikt het van de afschuwelijke monsters.

Eeuwenoude jager 

Na de mysterieuze dood van een studente gaat Nick op onderzoek uit en stuit hij op een eeuwenoude groep criminele jagers, ook wel ‘Grimms’ genoemd. Burkhardt komt tot de conclusie dat hij afstamt van deze elitegroep, wat zijn nieuwe krachten zou verklaren. Vanaf dat moment is het zijn plicht om het evenwicht tussen mens en monster te bewaken. 

Gebroeders Grimm 

Alle sprookjesfiguren zijn losjes gebaseerd op de bekende verhalen van de gebroeders Grimm. Anno 2012 zijn in een modern jasje gestoken voor de politieserie, die in de Verenigde Staten en op de redactie van Televizier.nl goed is ontvangen. RTL 5 zendt de detective vanaf donderdag 3 januari in Nederland uit.

Reageren