Fatima Moreiro de Melo wint Expeditie Robinson 2012

Fatima Moreiro de Melo is de glorieuze winnares van Expeditie Robinson 2012. Ze won de finale van Peggy Vrijens, Fajah Lourens en de Belgische Christophe. 

Voordat we de ontkoping zagen, kwamen de deelnemers samen voor een diner. Er werd geproost en teruggekeken door de deelnemers die de finale niet haalden. Tuinman Lodewijk Hoekstra was nog steeds een beetje zuur over het onverwachte complot dat hem de kop kostte: "Degene die wint is niet een echte Robinson. Degene die wint is de grootste slang. Dit was niet de Expeditie Robinson die ik voor ogen had."

Snor

De kandidaten waren wel blij elkaar weer te zien. Zoals Ruud Feltkamp het formuleert: "Jullie zijn de enigen met wie ik kan delen hoe het was." Paul Turner verscheen aan de dinertafel met een getekende snor. Hij stondnog steeds achter z'n beslissing om vrijwillig op te stappen. 

Ontknoping

Dan betreden de vier finalisten onder luid applaus de zaal en is het eindelijk tijd voor de ontknoping van de finale die vorige week begon. We waren gebleven bij Peggy die haar eerste vuurbal gooit en... mist. Op dat moment liggen Fatima en vooral Christophe nog ver achter. Fajah is de volgende die een bal mag mikken. Zij mist maar net. Peggy en Fajah missen beiden nogmaals.

Brandende ballen

Dan is Fatima aan de beurt met haar eerste poging. "Ik gooi maar gewoon", zegt Fatima bij haar eerste bal. En hij gaat midden in de schaal die meteen in de brand staat. Fatima wint Expeditie Robinson 2012 en de bijbehorende hoofdprijs met het niet misselijke bedrag van 50.000 euro. 

Reageren