Fawlty towers komt nooit meer terug

Voor velen een zwarte dag in de televisiegeschiedenis: acteur John Cleese heeft laten weten dat de originele cast van Fawlty towers nooit meer een aflevering van de vermaarde comedyserie zal maken.

John vindt dat de acteurs te oud en te vermoeid zijn en denkt dat men het eigenlijke succes en de kwaliteit van de serie toch nooit zal kunnen evenaren. John, zelf ook al weer 69, is bovendien bang dat ze de verwachtingen van het publiek niet zullen overtreffen, waardoor een nieuwe aflevering van Fawlty towers altijd een teleurstelling zal zijn.

Betaalbaarheid
Ook opvallend is dat John aangeeft dat hij de serie nooit had kunnen opnemen als er geen commercie in het spel was geweest. Fawlty towers werd gemaakt voor de publieke omroep BBC, maar John kreeg gedurende de 43 weken dat hij aan de serie werkte een schamele 6800 euro op zijn bankrekening gestort. De serie bestaat dan ook slechts uit twaalf afleveringen.

John en Connie
Hij was dus gedwongen om in reclames bij te beunen en zo in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. John en zijn toenmalige vrouw Connie Booth werkten allebei aan de serie: Connie schreef voornamelijk de teksten.

Kwaliteit
John geeft, goeroe van comedy op tv als hij is, in het interview bij de BBC nog wel commentaar op de huidige programmamakers. Volgens hem leveren de schrijvers van nu minder goede teksten af omdat ze steeds meer voor het geld, en niet meer voor de kwaliteit, schrijven. Degelijke kwaliteit zoals die vroeger geleverd werd, kan volgens hem nu niet meer worden gehaald.

Extra:
- Forum: "Eigenlijk moet Fawlty Towers weer herhaald worden!" >>
- Forum: praat mee over TV van vroeger >>
- Video: Fawlty Towers | Germans (van Youtube)

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

- Al het tv-nieuws op Televizier.nl >>
- meer kijktips vind je hier >>


Nog geen lid?
Leden kunnen hier inloggen om te reageren. Nog geen lid van Televizier.nl? Het is gratis en je krijgt er veel voor terug. Hier kun je je snel aanmelden!

Reageer!
Nooit mee Fawlty towers: lekker houden zo, of eeuwig zonde?

Reageren