FC Gay

4 augustus 2012 13:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ter ere van de Canal Parade staat de zaterdagavond op Nederland 3 in het teken van homoseksualiteit. Waarom komen voetballers niet uit de kast? Hoe is het als je omgeving niet accepteert dat je ‘anders’ bent? 

Homo’s die hun geaardheid vieren: tijdens de jaarlijkse Canal Parade is het de normaalste zaak van de wereld. Maar er zijn nog altijd plekken waar je beter ‘in de kast’ kunt blijven. De voetbalwereld bijvoorbeeld. Spelers durven er niet voor uit te komen dat ze van ‘de andere kant’ zijn, omdat ze dan geen leven meer hebben. In het programma FC Gay doet BNN een manmoedige poging dit taboe te doorbreken.

Frank de Boer
Het voorfilmpje heeft al zo veel losgemaakt, dat het programma nu al een succes is. Ajax-trainer Frank de Boer reageerde in het filmpje wat onhandig op vragen van BNN-verslaggever Tim. De Boer zei dat homo’s een andere motoriek hebben en asportief zijn, waardoor ze niet goed kunnen voetballen. Ajax reageerde furieus; BNN zou de trainer woorden in de mond hebben gelegd.

Excuses
De Boer zelf bood zijn excuses aan op Twitter en zei dat zijn woorden uit hun verband zijn gerukt. ‘Voetbal is van iedereen, ook van homo’s. Ik betreur de ophef. Heb niemand willen kwetsen.’ De KNVB heeft intussen bekendgemaakt een campagne te starten om homoseksualiteit geaccepteerd te krijgen. Frits Barend, Michael van Praag, Sophie Hilbrand en Evgeniy Levchenko discussiëren in de studio over de kwestie. 

Uit de kast
Ex-profvoetballer Wensley Garden kwam uit de kast na zijn carrière en bezoekt zijn voormalige teamgenoten van Helmond Sport. Wat vinden zij ervan dat hun oude maatje op mannen blijkt te vallen?

Meer over