Fictieve Cabot Cove onveiligste plek ter wereld

22 augustus 2012 21:20 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Britse onderzoekers hebben vastgesteld dat het fictieve plaatsje Cabot Cove de moordhoofdstad ter wereld is. Cabot Cove was de woonplaats van schrijfster/detective Jessica Fletcher.

Jessica Fletcher (gespeeld door Angela Lansbury) was een amateurdetective in de populaire jaren tachtig-serie Murder, She Wrote. Jessica had met het pittoreske Cabot Cove de goede woonplaats uitgezocht, want iedere aflevering vielen de slachtoffers bij bosjes. 274 op een inwonersaantal van 3500.

Midsomer Murders

Dat is een schrikbarend aantal en veel meer dan op welke plek ter wereld ook. Een andere plaats waar je niet wilt wonen, is Midsomer, de plek waar de Britse detective Midsomer Murders zich afspeelt. Met 2,5 moord per aflevering een zeer onveilige plek. 

Columbo

De Britse onderzoekers sluiten hun onderzoek af met een welgemeend advies aan de televisiekijker: „Als u geruststelling wilt dat de wereld geen vreselijke plek is, kunt u beter naar Amerikaanse politieseries uit de jaren zeventig kijken, zoals Perry Mason en Columbo. Daarin vallen relatief weinig doden. Als u zich een ongeluk wil schrikken, kijk dan vooral naar Murder, She Wrote."

Meer over