Final Destination

Alex en zijn vrienden gaan naar Parijs. Althans, dat is het plan. Tot Alex een visioen krijgt dat het vliegtuig dat ze moeten hebben neer gaat storten.

En probeer dan maar eens aan je vrienden uit te leggen waarom het handig is niet het vliegtuig in te stappen. Uiteindelijk slaagt Alex, en het vliegtuig crasht inderdaad.

Gruwelijke dood
Dat vind de dood niet leuk. De vriendengroep zou omgekomen moeten zijn, maar leeft nog. En wat doe je dan, als dood zijnde? Juist. Dan verzin je allerlei plannetjes om de jongeren een gruwelijke dood te bezorgen.

Het is een echt thrillerplot, maar Final Destination is meer grappig dan eng. Vooral de manier waarop sommige vrienden om het leven komen is hilarisch.

Verschillende eindes
Van het einde van de film doen verschillende versies de ronde. Verklappen welk einde uitgezonden wordt, zou een spoiler van de bovenste plank zijn, en dat doen we dan ook niet.

James Wong, de regisseur, vond het originele einde leuk, maar het publiek snapte de cruciale link niet. Daarop werd besloten een alternatief einde in de film te stoppen, dat het in de bioscopen beter deed, maar Wong zweert nog steeds bij het originele slot.

Reageren